welkom » diensten » rondom de diensten

rondom de diensten

Het collecterooster staat hier

Zondag18 juli

Gezamenlijke dienst in de Gastkerk 9.30 uur. Deze zondag is onze voorganger mevrouw Rietje Poelstra. Rietje is o.a. kerkelijk werker geweest van de Gastkerk. We zijn blij dat zij voorgaat en heten haar van harte welkom in onze kerk. Live te volgen via de website van de Gastkerk.

Zondag 25 juli

Gezamenlijke dienst in de Dorpskerk 9.30 uur. Ds. Gerrit Schoonman is een van de vertrouwde gezichten in Zuidhorn. Welkom!

Zondag 1 augustus

Gezamenlijke dienst in de Gastkerk 9.30 uur. In deze dienst gaat dhr. Job Jan ten Horn voor. Hij is geestelijk verzorger bij de Zonnehuisgroep. We zijn blij kennis met hem te maken en heten hem van harte welkom in onze kerk. Live te volgen via website Gastkerk.

Zondag 8 augustus

Gezamenlijke dienst in de Dorpskerk 9.30 uur. De altijd fijnzinnige ds. Rob Fortuin is onze gast in de dienst. Een mooie dienst gewenst!

Zondag 15 augustus

Gezamenlijke dienst in de Gastkerk 11.00 uur. Onze voorganger is dhr. M. van Heijningen uit Dorkwerd voor. Hij is vaker bij ons voorgegaan. We heten hem van harte welkom in onze kerk. Live te volgen via website Gastkerk.

Zondag 29 augustus 2021

Gastkerk 9.30 uur. Deze zondag is onze voorganger ds. Jaap Overeem uit Stiens. We zijn blij hem weer te kunnen begroeten en heten hem van harte welkom in onze kerk. Live te volgen via website Gastkerk.

Dorpskerk 9.30 uur. Paulus spoort ons in de brief aan de Efeziërs aan de wapenrusting van God aan te trekken: ‘Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten,  en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven (6:14-16). Karel Eykman heeft een gedicht gemaakt bij deze tekst, hij spreekt over de ‘terreinboots van Hope’, ‘beenbeschermers van de firma Justice&Peace’ en van de ‘survivalkit van Faith Unlimited’. Die outfit is het halve werk. Je enige wapens daarbij zijn Gods trefzekere woorden. Die raken de mensen in hun hart. Faith, Hope, Trust, Justice & Peace. Met zulke merkkleding moet het lukken! Past ons deze merkkleding ons? En hoe laten wij ons herkennen als mensen die naar het beeld van Jezus willen leven?

Zondag 5 september

Gastkerk 9.30 uur.  Deze zondag is onze voorganger ds. G. Timmer uit de protestante gemeente Burdaard-Wânswert-Jislum. Hij is nog niet eerder bij ons voorgegaan.  We zijn blij hem te kunnen begroeten in onze kerk. Live te volgen via website Gastkerk.

Dorpskerk 9.30 uur. Ds. Theo van Beijeren uit Roden gaat bij ons voor. De vorige keer moest hij kort van tevoren afzeggen. Zijn overweging werd toen door een gemeentelid overgenomen.

Zondag 12 september

Gastkerk 9.30 uur. Ds. W. Baas is een oude bekende voor ons. Een fijne dienst gewenst!

Dorpskerk 9.30 uur. Wij verwelkomen ds. Chris de Valk. Een tijdje geleden was hij door ziekte verhinderd. Zijn poëtische en persoonlijke aanpak is altijd de moeite waard.