welkom » samenwerken » kerkelijk platform westerkwartier

kerkelijk platform westerkwartier / Zuidhorn e.o.

Wij zoeken voor onze activiteiten in de samenleving van de gemeente Zuidhorn diverse vrijwilligers: helpers, begeleiders, coördinatoren, buurtwerkers, organisatietalenten, enz.

Het Kerkelijk Platform Zuidhorn e.o. (KPZ) is een samenwerkingsverband van alle kerken in Noordhorn en Zuidhorn. De activiteiten van het KPZ richten zich op een aantal thema's:

 

Welzijn en Zorg - eenzaamheid en armoede*
Werkzaamheden: buurtwerk, bezoeken, klusjes in huis en tuin, vervoer, begeleiding, vrijwilliger voor groepsactiviteiten.
* "Armoede is een situatie waarin sprake is van onvoldoende materiële, culturele en sociale middelen, waardoor mensen zijn uitgesloten van een levensstandaard die in de samenleving waarin men woont als minimaal wordt gezien." (Definitie van de Europese Unie)

Financiële ondersteuning
- verstrekking van geld of goederen
Werkzaamheden: tijdelijke verstrekking financiële middelen, hulp thuisadministratie, budgetcoaching.

 

Werk en Inkomen - werken aan werk
Werkzaamheden: werkzoekenden helpen bij het vinden van een baan, up to date maken CV, opstellen van een correcte sollicitatiebrief, sollicitatietraining, elevator pitch, bedrijfsbezoeken, contacten met werkgevers, leer/ervaringsplaatsen, begeleiden startende ZZP'ers.

  1. Werkgevers, plaats uw vacatures ook op de website (www.dewerkplaatz.nl/vacatures) of neem contact op via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

 

Wat we vragen:
* Enthousiaste mensen met hart en handen voor de samenleving,

* Diversiteit in leeftijd, talent, M/V, cultuur en achtergrond,

* Woonachtig in de gemeente Zuidhorn,

* Onbezoldigde inzet voor een aantal uren in overleg.

 

Wat we bieden:

We bieden onze vrijwilligers professionele ondersteuning, opleiding/training, prima sfeer en een warm welkom.

 

Naast het ontwikkelen van onze eigen, participerende en diaconale, activiteiten t.b.v. de samenleving zoekt het KPZ zoveel mogelijk de verbinding met organisaties die al actief zijn binnen de beschreven aandachtsgebieden. Het KPZ werkt samen met de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ).

 

Wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.

Voor aanmelding of informatie bel het secretariaat van het KPZ: Arie Noordhof, tel. 06-27892836 of stuur een e-mail: arie@dewerkplaatz.nl