welkom » predikant

Predikant

ds. Hester Wouda      tel 06 19704879    e-mail h.j.wouda@gmail.com

 

Even voorstellen: Hester Wouda

Wat een overweldigend welkom tijdens de gemeenteavond in de Dorpskerk afgelopen maand. Fijn dat het wederzijdse vertrouwen zo gegroeid is om het te wagen samen op pad te gaan. Graag stel ik me aan jullie voor.

Met mijn man Ewold en onze drie kinderen wonen we sinds twee jaar in Buitenpost. Na mijn theologiestudie in Groningen en Amsterdam ben ik verbonden aan de doopsgezinde gemeente van Rotterdam, waar ik met veel plezier gewerkt heb. Toen onze kinderen wat groter werden wilden we graag terug naar het Noorden, waar we ons thuis voelen en waar onze familie dichtbij is. Toen Ewold een baan kreeg bij de Hanzehogeschool als docent chemie hebben we deze kans gegrepen en daar hebben we geen spijt van: het is hier heerlijk wonen.

Het predikantswerk stond voor mij de afgelopen twee jaar gelukkig niet stil. Zo kon ik in verschillende gemeenten preken, mocht tijdelijk een collega vervangen in Groningen en inspringen voor het pastoraat in de doopsgezinde gemeente van Buitenpost. In deze gemeente ben ik twee jaar geleden met een groepje vrijwilligers gestart met een Kliederkerk, een concept waar ik erg enthousiast over ben. Ik vind het mooi om verhalen te vertellen zo dat het jong en oud kan raken en heb er plezier in om op creatieve wijzen een verhaal te ontdekken. Daarnaast volgde ik de eenjarige opleiding interim predikant waarin ik me verder mocht verdiepen in gemeenteopbouw, conflictsituaties en beleidsontwikkeling in gemeenten in transitie.

Zo gaandeweg ben ik over kerkmuren heen gaan kijken en zo kwam de Hervormde Gemeente van Zuidhorn op mijn pad. De openheid, gastvrijheid en het gevoel voor liturgie en muziek troffen me in de gemeente. Ik leerde de Dorpskerk kennen als een warme gemeente die mensen wil inspireren om het appèl van de Schrift te verbinden met het alledaagse leven, iets waar ik ook warm voor loop. Ik kan ik me voorstellen dat u nog vragen hebt, schroom niet die te stellen. Dat zal ik ook proberen te doen, en hopelijk komen we dan samen verder. Ik kijk ernaar uit mijn steentje te mogen bijdragen aan deze kleurrijke gemeente en de mensen in de gemeente en het dorp te leren kennen.

Hester Wouda