Zuidhorn 8 april

PaasChallenge 2020:

'Wees niet bang!'

Datum :                      Zaterdag 11 april

Tijd                 :                       20:30

Duur   :                       90 - 120 minuten

 

Vanwege de coronacrisis kan de PaasChallenge 2020 niet real-life doorgaan. Maar dit jaar is er een online PaasChallenge (JOP) waarmee je toch het verhaal van Pasen kunt beleven in een spel samen met andere jongeren. De deelnemers volgen Jezus in de laatste dagen van zijn leven. Je speelt het spel met een team van huisgenoten (ieder wakker gezinslid mag meedoen). Je bent live verbonden met de andere teams. De leiding stuurt de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd uitvoert.

Onder zware omstandigheden zegt Jezus vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden. In dit paasspel ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws, iets extra's. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.

Durf jij het aan?! Geef je dan uiterlijk vrijdag 10 april op met jouw team (minimaal 2 leden) bij Kor Peter & Marijke Schaaphok op m.e.schaaphok@gmail.com

Extra: PaasChallenge Minecraft Edition
Ook leuk om te spelen, is de PaasChallenge Minecraft Edition. Deze kunnen kinderen en jongeren los van bovengenoemde PaasChallenge spelen. De PaasChallenge Minecraft Edition is gemaakt om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van het paasverhaal in een Minecraft omgeving. Je loopt rond in het Jeruzalem uit de tijd van Jezus: de tempel, paleizen van Herodes en Pilatus, de hof van Getsemané, de bovenzaal en Golgotha. In die wereld los je 10 puzzels op die allemaal te maken hebben met een bijbelverhaal uit de laatste dagen van Jezus in Jeruzalem. Aan het einde moet een belangrijke keuze gemaakt worden… Je vindt meer info op: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/werkvormen/paaschallenge-2020-minecraft-edition/


Zuidhorn 1 april 2020 (geen grap!)

Beste jongeren,

Wat zal dit ook voor jullie een raar gevoel zijn. Eerst lijkt het misschien leuk om niet naar school te hoeven, maar we kunnen ons voorstellen dat je je vrienden al snel mist. Daarbij kan het ook best wennen zijn om van afstand les te krijgen en je huiswerk te moeten maken.  Je kunt niet lekker met elkaar chillen en niet naar de Vrijthof. Samen met de jeugdouderlingen gaan we kijken of we een hang-out kunnen organiseren, zodat we horen hoe het met iedereen is.

We weten dat jullie erg creatief zijn en daarom lijkt het ons leuk als jullie mee gaan doen met de ‘Paasviering’ die we gaan maken en online zetten. Dus als je kunt zingen, een gedicht wilt voorlezen of iets wilt vertellen, maak dan een filmpje met je smartphone en stuur dit op naar de jeugdouderlingen.

Wie weet gaan jullie ook nog meedoen met het Paasspel van JOP! De jeugdouderlingen zijn ook daar mee aan de slag.

In deze tijd is het in ieder geval belangrijk om met elkaar in contact te blijven.

Als jullie met een van de predikanten willen praten, kan dit natuurlijk altijd. Stuur even een appje of een face time verzoek.

Voor nu heel veel succes en tot gauw!


JOP Zuidhorn

Het jongerenwerk in de protestantse kerken in Zuidhorn is gericht op diverse leeftijdsgroepen. De aansturing van het jongerenwerk gebeurt door JOP Zuidhorn. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis en materialen van de landelijke JOP organisatie.

 

JOP Zuidhorn bestaat uit de coördinator jeugdwerk, aangevuld met gemeenteleden en jongeren. De samenstelling kan per keer verschillen. Jop Zuidhorn denkt na over de rol van jongeren in de kerk en onderzoekt wat jongeren voor de kerk kunnen betekenen. Er wordt aansluiting gezocht bij de koers van de Dorpskerk en de Gastkerk.


De volgende jeugdgroepen zijn actief:

 • Oppasdienst
 • Kindernevendienst
 • Jeugdkerk
 • Jeugdsoos
 • Catechese

Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere kerken in Zuidhorn en Noordhorn zoals bijvoorbeeld Restart, een actief programma in de herfstvakantie voor de jeugd.


De jeugdgroepen zijn volledig zelfstandig en JOP Zuidhorn adviseert en ondersteunt indien nodig.

 

De speerpunten van JOP Zuidhorn zijn:

 

 • Nadenken over de relevantie van geloven in het dagelijks leven

 •  Contacten bevorderen:
  • Tussen jong en oud
  • Interkerkelijk
  • Onderling
  • Naar buiten gericht

 • Jeugd aanspreken in hun eigen taal/aansluiten bij de beleving van jongeren.

 

Michel Boot coördineert het jeugdwerk. Hij is bereikbaar via michelboot@hotmail.com